Hallo beste volgers,
Over vroege vogels gesproken, de dag startte vroeg voor één van de tenten, om 4u15 moest de voetbalmatch in die tent kort maar krachtig stilgelegd worden. De rust kwam even terug. Kwart voor zeven schoven de eerste zwemmers aan de reeds gedekte ontbijttafel, de boterhammetjes vlogen in de mondjes.
Nog voor de zwemtraining moest nog iets belangrijks gebeuren, namelijk de droogtraining. Rondom de chalet zagen de begeleiders soms gekke taferelen, al dan niet zo bedoeld. Hop de auto’s in, naar het zwembad, voor de meesten een eerste kennismaking met het mooie bad in Bohon. Voor iedere training kunnen we gebruik maken van het volledige 25m bad met 5 banen. De training moet goed geweest zijn want de 4 liter soep die er op volgde was in geen tijd op. Tot aan het middagmaal was er nog tijd voor de dagelijkse doe- en quiz opdrachten. De verschillende groepen (rood, geel, groen en blauw) kregen punten naar gelang de prestaties, op de laatste dag wordt dan de winnende groep bekend gemaakt.
Middagmaal… lekker, spaghetti. Naar de samenstelling van de saus werd meermaals gevraagd, maar werd voorlopig nog niet prijs gegeven. rarara wat zit er toch in die saus? Na het middagmaal volgde een van de moeilijkste opdrachten van de dag, het uurtje platte rust. Toch vreemd dat iedereen minstens één keer in dat uurtje naar het toilet moet. Dit zal de volgende dagen wel beter worden, met wat meer kilometers in de armen en benen gaat die middagrust wel van pas komen.
Trouwens het is hier prachtig weer, dus… trekken we naar Bomal waar er mooi gras- en speelplein is wat ideaal geschikt is voor … waterspelletjes. Alle opdrachten zijn ook geschikt om de vormspanning te verbeteren, dus eigenlijk een verdoken droogtraining. Alweer honger, dus snel een vieruurtje en dan hop opnieuw in het sop! Nog wat baantjes trekken in ons “privé”-bad, kwam niet echt ten goede aan onze (bijna)lege magen. Dus de daarop volgende pannenkoeken vlogen letterlijk de pan uit, maar liefst 84 stuks werden verorberd. nog kort een spelletje spelen, een gezond dessertje (fruitsalade) naar binnenwerken en dan in bed.
Slaap lekker, tot morgen. 
Foto’s dag 2, klik hier