Eerste dag van de stage en iedereen ziet het zitten. De zwemmers staan reeds vroeg aan de ingang van het schooltje dat als onze uitvalsbasis zal dienen. Zwevegem BEACH is klaar om ons te ontvangen. 
Bij aankomst eerst installeren van de bedjes en ander materiaal zodat iedereen zijn eigen plakje heeft.
Ondertussen konden de vroege vogels genieten van een lekker ontbijt die ons via een wilde weldoener te beschikking is gesteld. Alle basisvoorzieningen stonden op tafel: gelei,choco, boter, speculoospasta, brood, sandwiches,…) Het eerste uurtje werd ingevuld met kennismaking en installatie van het materiaal. Ook de trainers werden voorgesteld zodat elke zwemmer de voor hem onbekende gezichten toch een naam kon geven. Ook de afspraken die zo noodzakelijk zijn voor een geslaagde stage werden overlopen. Groepsindelingen werden meegedeeld met de daaraan verbonden trainers. Daarna konden de zwemmers hun materiaal verzamelen om via een gezonde natuurwandeling het zwembad te bereiken. Deze ochtend konden alle zwemmers 2uur te water over een lengte van 50m. Voor de meesten onder hen een nieuwe ervaring. Vandaar dat de trainingen met enige voorzichtigheid zijn opgesteld zodat iedereen de stage volledig en op een goede manier kan afwerken. De trainers gingen meeteen aan de slag om hun nieuwe pupillen te leren kennen en hen meer en betere zwemtechnieken aan te leren. Tegen de middag begon al menig maagje te grommen. Inspanning vraagt energie en daar werd voor gezorgd. Vandaag stond er “vol-au-vent met rijst en erwten” op het menu. Voorafgegaan met een kom kervelsoep. De traiteur had zijn uiterste best gedaan en leverde ons een lekkere maaltijd af en dat met meer dan voldoende kwantiteit. Iedereen kon zijn buikje rond eten. Als dessert keuze uit fruit of een alpro productje. Daarna gezamenlijke rust. Moeilijk is dat om op de eerste dag even te gaan liggen en niks doen. Zeker als je vol energie zit. Maar daar hadden we onmiddellijk een oplossing voor. We kwamen nog wat handen te kort in de keuken om de vaat te drogen. Enkele energieke (geen rust nodig) zwemmers werden dan maar aangeduid om te helpen. Eentje kwam er zelfs uit vrije wil zijn vrienden bijstaan. Tof hé. De jongste mochten na de rust het avonturenparcours in den transfo onveilig gaan maken. Volledig geslaagd die activiteit. Lekker de aap uithangen en dan nog een met een nat pak thuis komen. Geen betere manier om een stage te starten. Voor de oudste zwemmers stond een tweede training plus sport en spel op het programma. Ik ben zeer tevreden over de medewerking van de zwemmers. Geen enkele zuurpiet of sleper. Dat er niveauverschil is spreekt voor zich, maar dat lossen we als trainers wel op. De jonge garde trainers is erg gemotiveerd. Alleen lopen ze altijd weg als ik ze wil fotograferen.
Tegen het einde van de eerste dag zag je dat er al enkelen vermoeid raakten. Tegen het einde van de week verwacht ik dat we geen hulp meer zullen hebben in de keuken. Iedereen ging tevreden naar huis en keek al uit naar de volgende dag. Thats te Spirit.
Klik hier voor de foto’s.
Groeten, Stage Team Zwevegem