Terug een nieuwe dag waar iedereen met veel zin aan wilde beginnen. Na het gebruikelijke ochtendritueel van koffie met brood en beleg konden we om 8 uur van start gaan. 
De ochtenden hebben een vast ritueel en doen we de meeste zaken gezamenlijk. Voor de jongeren stond er deze ochtend een theorie les rond schoolslag en dolfijn op het programma. Laat ons een proberen er nog wat wijsheid in te steken. En dit zo vlak na de eindejaarsproefwerken. Maar het viel reuze mee. De aandacht was groot en de medewerking zeer goed. Na enkele toehoorders als voorbeeld gebruikt te hebben waren onze jongste zwemmers weer een stuk slimmer. Wel had ik in mijn ooghoeken opgemerkt dat er bij de  aanwezige trainers toch wel een geeuw bij te pas kwam. Foei. Terwijl de jongsten in de klas zaten mochten de “oudjes” hun stijve benen wat bewegen in de vrije natuur. Slavendrijfster van dienst Eline wist alles in goede banen te leiden, hierbij geholpen door schildknapen Jasper en Louis. Na de training stretchen om de geactiveerde spieren wat te ontspannen. Niet alleen tijdens het zwemmen zijn we in beweging, we bewegen heel de dag. Daarom ging de tomatensoep er vlot in. Een eerste portie krachtvoer. Daarna aangevuld met puree en balletjes in tomatensaus. Ook het fruit is goed in trek. Vandaag bracht Anja (vrouw van de voorzitter UZKZ) ons een voorraad watermeloen in handige schijfjes gesneden. Ondertussen slaagden onze sporters er in om de eerste twee dagen ongeveer 80 bananen en 70 appelen te verorberen. Ook deze middag hadden we geen gebrek aan Chinese vrijwilligers om te helpen bij het afdrogen. 
Op het namiddag programma:
Sport en spel + 2de zwemtraining voor de jongeren
Avonturenparcours voor groep 2.
De jongeren hadden een vrij normaal programma in de namiddag. Zij hadden gisteren het avonturenparcours voorgeschoteld gekregen. Woorden zijn hier niet van toepassing. Zie de foto’s en de filmpjes op onderstaande link.
Klik hier voor de foto’s.
Ook de gelegenheidsfotograaf heeft ons al enkele sfeerbeelden bezorgd. Geniet mee van de sfeer – ze zat er duidelijk goed in !!


Groeten,
Stage Team Zwevegem