8h: start van de lichaamsscholing voor groep1 (jongsten)
Buiten ravotten tot je bijna uiteen valt. Sommigen namen dit nogal letterlijk. De eerste hulpkoffer mocht aanrukken en werd een beetje lichter.
Gelukkig geen grote brokken en ze gedroegen zich als echte mannen. De laatste pleister was nog niet gelegd of ze waren weeral verdwenen in het spel.
Ann-Sophie had de uitdaging aangenomen om de theorieles wat aangenamer te maken. Aan de hand van een quiz keek ze in hoeverre onze oudste zwemmers op de hoogte waren van de school- en dolfijnslag. Iedereen werkte vlot mee en het werd zowel een leerrijke als aangename “theorieles”.
Deze ochtend stond er een kleine 5200m op het programma voor groep 2 en groep 1 kon zich beperken tot een 3800m of 3100m naargelang de onderlinge verdeling binnen de groep. De fotograaf zorgde enige ongerustheid. Hij plaatste zijn kamera op een voet en plantte de ze her en der neer. Zo kon elke zwemmer constant in de gaten gehouden worden. Het niveau van de technische uitvoering schoot pijlsnel in de hoogte. Bij sommigen benaderde het de perfectie. Vreemd dat zoiets kleins zoveel te weeg kan brengen. Volgende week zullen de zwemmers dan geconfronteerd worden met hun eigen “kunnen” of “onkunde”.
We hadden ook nog een klein ongelukje. Twee van onze “zwaargewichten” kwamen in botsing en de het vrouwelijke geslacht dolf het onderspit. Resultaat een bloedneus die vakkundig werd weggewerkt in het EHBO lokaal. Zwaargewichten = Seppe + Inne.
Als middagmaal: spirellie pasta met stoofvlees en prinsessenbonen. Een vreemde combinatie, maar daarom niet minder voedzaam. Ondertussen waren de watermeloenen, appels en bananen alweer sterk in aantal geminderd. De soyaproducten minderen ook gestaag. Regelmatig afwisselen tussen soya en een stuk fruit is een lekker idee.
Na de middag lekker pitten. Bij velen begint de vermoeidheid toe te slaan. Het verschil in energieverbruik is voor sommigen enorm. De groepssfeer is goed en niemand wil zich laten kennen en zet er zijn beste beentje voor.
Voor groep 2 stond er een tweede training op het programma + een vrij moment. Dat vrij moment ging op in gezelschapsspelen en pitten (sommigen hebben het duidelijk nodig  ook verstandig). De tweede training van de dag vroeg al meer individuele aanpassingen naargelang de vermoeidheid van de zwemmer. De trainers mochten creatief aan het werk. Na de training werd de werklust beloond met een vrij kwartiertje. Maar opgepast voor “HET MONSTER” dat zich in Zwevegemse wateren bevindt.
Groep 1 mocht wat langer rusten en daarna nam Louis samen met zijn assistenten Charon en Jasper hen mee naar de speelplaats van het schooltje waar we verblijven. In tal van spelletjes konden ze zich hier uitleven. Ook water kwam er aan te pas. Bij een van de spelletjes leek het zoiets als met je vuile voeten door de pas gepoetste living lopen. Daarna krijg je zo het gevoel van een kletsnatte dweil die in je nek pletst. Foto zeggen duizend maal meer dan woorden.
Ondertussen konden de zwemmers uit groep 2 die als eerste de zwemtraining hadden afgewerkt naar een film kijken. “PAUL” is een buitenaards wezen dat op aarde achtervolgd wordt door vreemde detectieves en nog meer onnozele figuren. Ook zijn helpers zijn niet al te snugger. Lachen geblazen.
18u: tijd om terug huiswaarts te keren.
klikkie klikkie 
Groeten,
Stage Team Zwevegem